הכתבה זהו מוקדשת לכל אוהבות הספרות באשר הן על האומץ להגיע לאירוע ולהצהיר קבל עם ועדה כי אנחנו אוהבות ספרות רומנטית ! (מחיאת כפיים ותרועות ניצחון ברקע ) בעבר אני מודה שגם אני הסתתרתי ספרות רומנטית נחשבה עד השנתיים האחרונות כספרות נשית ונחותה ! ואני כאישה אינטליגנטית ומשכילה לא רציתי להזדהות עם הזאנר הזה הכנס הזה החזיר את הכבוד לזאנר ואת הגאווה לספרות הרומנטית .
התחושה של ספרות רומנטית זולה , סטיגמה חזרה דבקה בנו , אפילו הסופרות המובילות בחו"ל שהתחילו בזאנר ונחשבות הקלסיקות כמו סנדרה בראון פרשו לאט לאט הרגישו שהם צריכות להוכיח לכולם שהם סופרות טובות והתחילו להתחיל לכתוב מתח – זאנר יותר נחשב ואיכותי .
גם אנחנו בואו נודא לא הרגשנו נעים ללכת עם הספרים בתיק ולהוציא ברכבת ובאוטובוס רובנו קראנו בבית בשקט בהיחבא … ואז הגיע השינוי הגדול ועליו כל הכבוד ללוחשות לספרים שהתחילו במהפכה ואז עשו עוד קפיצה גדולה בכנס הזה . כל התהליך של הדיבור והשיחה סביבה הספרות גרם לפריצה של סופרות ישראליות שאני כל כך מעריצה ואוהבת. בקיצור תקופה של לבלוב ושמחה גדולה לנו הקוראות . כך שברור שהגעתי לכנס קודם כל כדי לפרגן לסופרות וגם כדי לפגוש את הפנים מאחורי הספר חברותי להתמכרות אתן הסקירה היא דעתי האישית בלבד כמובן 🙂
סה"כ הכנס היה מאוד מסודר ומאורגן אך התאכזבתי שלא הגיעו מספיק נשים למרות שהנוכחות הייתה מכובדת . הסופרות הגיעו בשמחה וההפנינג בכניסה היה שווה את הכול גם פגישה חיבוק גדול שקיבלתי מהסופרות שהאהובות שלי השאיר לי טעם של עוד . וזה היתה הזדמנות יקרה לפרגן להם וגם לשמוע מקרוב על תהליך הכתיבה הספרים שבדרך ועוד . עצוב לדעת כמה קשה לסופר להתפרנס בארץ ולכן חשוב לתת להם לפחות את האהבה והדחיפה שלנו שלא יוותרו וימשיכו ליצר אומנות .
בפתיחה הכנס ההרצאה ג’יין אוסטן מאז ולתמיד שי סנדיק אני כחובבת ספרות קלסית היסטורית נהנתי מאוד (חלק פחות מתחברות לסוג הזה ) מהרצאה שהעלתה פרטים מסקרנים וענתה על השאלה למה ספריה נחשבים עד היום כאהובים ? התשובה כמובן היכולת של גיין ליצור דמויות נשיות חזקות ובעלות עומק וכמובן לדבר על רגשות אהבה עמוקים. בלי מחוות גרנדיוזיות בניואנסינים עדינים רגישים וקטנים שממיסים אותנו כל פעם מחדש ! עצוב שגיין לא זכתה לממש אהבה גדולה בחיה, נפטרה רווקה בגיל צעיר 42 . שי הרשים אותי בידע שלו ופרגון לקהילת הקוראות שלנו .
אחריו נפתח
שסיפרה שמטרתה בספרים היא להביא כייף והנאה 🙂 כי אישה לא רוצה אחרי יום ארוך לצעוק פמנסטיות אלא להנות מספר טוב ומהנה גם אני חושבת כמוה באיזה שהוא מקום אנחנו שוכחות לפעמים שאנחנו לא חייבות לצעוק אני פמיניסטית ועוד . כי להישמע…. בהחלט כייף לקרוא על נשים חזקות ואין ספר שספר זה הזדמנות לדבר ולחשוף קשיים שלנו כנשים ודרך הספר לספר כתף תומכת כמו ספרה של מאיה אדרי – סערה מדברית שמדבר על המשבר גיל ה40 וההתמודדות ונתן להרבה נשים הזדמנות לדבר על הנושא הכאוב.
שימו לב לשינוי הזה – הזאנר החדש שהתחיל ב50 גוונים של אפור . החזיר חזרה את הרצון שלנו נשים הם קודם כל רוצות להנות מחיבוק ואהבה – באהבה אנחנו לא רוצות מלחמה … יש מצב שהתעיפנו ממלחמת המינים . או יותר נכון המלחמה ממשיכה אבל תסתיים בשוויון.
בהחלט זה לא בושה שבא לנו לפעמים להניח את הראש על גבר חזק זה לא הופך אותנו לתלותיות או חלשות ! כי תזכרו גם שאנחנו חלשות אנחנו חזקות! החוזק של לשחרר ולתת לעצמנו לחוות ולהרגיש זה הכוח והעוצמה שמבפנים ובזה אנחנו מלכות !
כי בנינו אנחנו יודעות מה אנחנו שוות וכבר עברנו את השלב לשלטים ברחובות. עכשיו בא לנו להנות פשוט להיות אנחנו ! עם כל המורכבות…. בסוף היום אנחנו לא בתחרות מול אף אחד רק מול עצמנו ! בא לי פשוט להיות אני ! בלי דגלי מאבק ! בלי רעש וצלצולים !
בפאנל השתתפו גם המקסימות נבט טחנאי, דנה לוי-אלגרוד, מאיה אדרי, אורית פטקין שכל אחת תרמה לעוד זווית מעניינת בסיפור .
לתחושתי יש כל כך הרבה סוגים של ספרות ולשמחתי עכשיו לנו הקוראות יש בחירה ! ככול שהזאנר נפתח וספרים מכל הסוגים קיימים וזה לא היה בעבר יש יותר טוב מזה ? העתיד ורוד !
אני ברחתי מהכנס מוקדם לאירוע משפחתי אבל יצאתי בתחושה נהדרת שהטוב עוד לפנינו! שאפו ללוחשות לספרים לכנס ראשון זה היה מכובד מאוד .
כמו דנה לוי אלגרוד ואיילת סווטיצקי ,לילאן סלמה נחום ועוד רבות מדהימות וטובות ..